
Світовий ринок сухого молока переживає історичну перебудову – AgroNews
07.11.2025
«АрселорМіттал Кривий Ріг» виконав екомодернізацію цеху сіркоочищення – AgroNews
07.11.2025
Щоб квасоля гарно зберігалася не тільки до наступного літа, а й навіть кілька років поспіль, треба знати деякі хитрощі. Основні проблеми, з якими можна зіткнутися під час зберігання сухої квасолі, це цвіль і шкідники, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Насправді, личинки шкідників потрапляють у боби ще під час дозрівання на городі, коли самка зернівки відкладає яйця на стручки. Активний розвиток личинок починається при температурі +10−12°C, і вони перетворюються на жучків приблизно за 35 днів.
Боротьба зі шкідниками — способи:
- Заморожуйте квасолю перед основним зберіганням на кілька днів, щоб знищити можливих шкідників та їх личинки
- Додавайте до контейнерів лавровий лист або інші природні засоби, що відлякують комах
- Регулярно перевіряйте запаси квасолі та вчасно виявляйте ознаки наявності шкідників
Якщо дотримуватися всіх правил зберігання, суха квасоля може зберігатися протягом 1-2 років. Основними умовами для тривалого зберігання є сухе, прохолодне місце з обмеженим доступом світла. Зберігання в герметичних контейнерах або скляних банках з щільними кришками допомагає уникнути контакту з повітрям та вологою, що значно подовжує термін придатності квасолі.
Перегляди: 35


