На Вінниччині фермерське господарство «Кучерява фермерка» збирає 15 т солодкого перцю з плантації 30 соток. Про це розповіла засновниця ферми Катерина Олійник у своїй статті для журналу «Плантатор».
Читай нас також у Viber та Telegram.
«Ми починали п’ять років тому без будь-якого досвіду вирощування рослин, і щасливий випадок дозволив мені прийняти правильне рішення. Ми посадили на відразу 14 тис. рослин перцю двох різних гібридів – кубовидний і підтип капії, – написала вона. – І зараз на нашій фермі росте переважна більшість гібридного насіння перцю».
За словами Олійник, якісний пропрацьований гібрид – це важливий чинник якісного врожаю і витривалості до хвороб. На фермі росте сортове насіння інших сортів у тому числі української селекції Помаранчева та Червона Леся, які мають незвичну форму, товсту стінку і дуже соковитий смак.
Крім цього на фермі вирощують унікальний македонський сорт «вишитого» перцю. У самій Македонії, звідки походить це насіння, його вирощування є давньою культурною традицією.
Перегляди: 244