
Країни, що розвиваються, збільшать свою частку у світовому виробництві та переробці картоплі
09.09.2025
Українські металурги зменшили виробництво сталі – AgroNews
09.09.2025
Справжній український борщ неможливо уявити без буряка. Саме він надає страві насиченого кольору та характерної солодкуватої нотки. Та не кожен сорт овочу витримує тривале варіння: деякі бліднуть, втрачаючи свою привабливу рубінову барву, а інші залишають після себе смак гіркоти. Тому господиням варто знати, які сорти червоного буряку вважаються найкращими для борщу, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
«Бордо 237». Цей сорт вважається одним із найпопулярніших серед українських городників. Його круглі темно-бордові коренеплоди зберігають насичений колір навіть після тривалого варіння. М’якоть ніжна, соковита, без жорстких прожилок, а смак — солодкий і насичений. Завдяки цим властивостям борщ із «Бордо 237» виходить густим, ароматним і яскравим.
«Єгипетський плоский». Він має незвичну сплюснуту форму та тонку шкірку, але головна його перевага — стійкість до втрати кольору. М’якоть темно-червона з фіолетовим відтінком, дуже солодка та щільна. Навіть після годинного томління у борщі цей буряк не лише зберігає рубіновий відтінок, а й робить страву більш насиченою.
«Циліндра». Сорт отримав свою назву через витягнуту форму, яка значно спрощує нарізання. Але його головна перевага не лише в зручності. «Циліндра» має щільну темно-червону м’якоть без кілець, соковиту і дуже солодку. Під час варіння колір не тьмяніє, а борщ набуває апетитного густого відтінку.
Усі три різновиди буряку відзначаються високим вмістом цукрів та антоціанів — природних барвників, що відповідають за насичений червоний колір. Саме тому вони не тьмяніють під час варіння та дарують борщу не лише насичений яскравий колір, а й приємний солодкий присмак.