
В Україні продовжує дешевшати молочна продукція і тренд триватиме до 2026 р – AgroNews
27.11.2025
Україна суттєво наростить експорт волоських горіхів – AgroNews
27.11.2025
Сьогодні в овочевій ніші українського ринку помітно зростає попит на батат і спаржу. Такими спостереженнями поділилася Ксенія Гусєва, експертка плодоовочевого ринку ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
«Якщо раніше батат продавали лише в супермаркетах преміум-класу – на кшталт Le Silpo чи Delmar, – то тепер його можна знайти навіть у звичайних торгових мережах, зокрема у Varus. Ціна при цьому стала цілком доступною», – зауважила вона.
За словами експертки, зростає також виробництво салатів і зелені: на полицях безліч свіжих міксів, готових упакованих салатів, зеленої цибулі, петрушки, кропу.
«Не скажу, що ціни високі, – зазначила Гусева, – але вибір зараз значно ширший, ніж кілька років тому. Умови для вирощування зелені нині сприятливі, тож виробництво поступово зростає».
Зелень і батат залишаються нішевими культурами, які вирощують переважно під конкретні контракти – для супермаркетів або ресторанів, наголошує експертка.
«Це не масовий продукт: тут треба точно знати, кому продаватимеш, перш ніж садити, – написала вона. – Якщо поруч десять господарств вирощують цибулю, а лише одне – картоплю, то саме картопля буде в ціні».
Перегляди: 271




